De Verbinddoos

Voor familie of zorgverlener is het niet altijd gemakkelijk om een diepgaand gesprek over het einde van het leven te beginnen. De VERBINDDOOS helpt om dit gesprek mogelijk te maken. 15 fotokaarten met Verbind-vragen dienen als starters voor een gesprek over de diepere lagen van het leven. De Verbinddoos verbindt de verhalenverteller en al wie later de doos opent, ontdekt en herleest.

Met de Verbinddoos kan je zelfstandig aan de slag. In familieverband, in een woonzorgcentrum, op een palliatieve of geriatrische afdeling. Je voert een gesprek aan de hand van de fotokaarten en/of de vragen. Je schrijft de antwoorden beknopt uit, print ze en bewaart ze in de doos, samen met betekenisvolle voorwerpen of foto’s. De doos blijft bij de persoon die zijn verhaal doet of gaat later naar de naasten.

De Verbinddoos en het set fotokaarten zijn een resultaat van een samenwerking tussen de opleiding ergotherapie van de Arteveldehogeschool en Amfora vzw. Doos en kaarten zijn (elk apart) te koop bij Symposion. De fotokaarten zijn een hulpmiddel voor het gesprek, maar blijven niet bij de doos. Je hoeft dus niet voor elke doos een set fotokaarten aan te schaffen.

In dit korte filmpje kom je meer te weten over de Verbinddoos en hoe je ermee kan werken.

Wees als eerste op de hoogte van Amfora-verhalen, nieuwe traingen, tips en nieuws.

Schrijf je hier in.

Wat is jouw connectie met palliatieve zorg?