Ik werk in de zorg
Je werkt met en voor mensen die zich in de laatste fase van hun leven bevinden: palliatieve patiënten, ouderen, kwetsbaren. Wanneer en hoe start je een gesprek over het levenseinde? Wij organiseren opleidingen en vorming en reiken de Verbinddoos aan als toegankelijk en laagdrempelig instrument om in je team of in je zorgvoorziening dit gesprek aan te gaan.

Amfora biedt
Vierdaagse training – Leer een eindelevensverhaal schrijven
Wie weet dat zijn leven ten einde loopt, wil vaak iets nalaten voor de geliefden en zoekt daar woorden voor. Een (interview-)gesprek kan helpen om woorden te vinden voor wat diep vanbinnen leeft aan vragen, angsten, vreugde, dankbaarheid, spijt, verdriet en hoop bij het einde van het leven.
Wij trainen medewerkers en vrijwilligers uit de zorgsector om een eindelevensverhaal te schrijven. Je leert interviewen en krijgt de knepen van het vak aangeleerd om een vlot verhaal te schrijven en dat vorm te geven in een mooi boekje.
Deelnemers vertellen
- Krachtig, professioneel en tot de kern.
- Deze opleiding overstijgt ruimschoots mijn verwachtingen. Een professionele en inspirerende training waar je onmiddellijk mee aan de slag kan.
- De weg naar het levenseinde verdient deze warme verbinding.
- De training geeft aan mijn werk en de samenwerking met mijn collega’s op de palliatieve zorgeenheid een nieuwe dynamiek.
Doelgroep
Professionals en vrijwilligers die werken in de palliatieve zorg: ziekenhuis, thuiszorg, woonzorgcentrum, voorziening voor mensen met een beperking, …
Verpleegkundige, psycholoog, ergotherapeut, pastoraal werker, verantwoordelijke zingeving, arts, verantwoordelijke wonen en leven.
Voorwaarden
Wie wil deelnemen heeft voeling en ervaring met schrijven, schrijft bij aanmelding een persoonlijke motivatie voor deelname neer (min. ½ A4, max. 1 A4) en wordt gemandateerd door zijn diensthoofd/directie. Bedoeling van de training is dat de aangeleerde vaardigheden nadien in de eigen werkomgeving hun weg vinden.
Wie de training volgt, engageert zich om na afloop van de training de aangeleerde methodiek en het ‘Amforaproduct’ niet voor eigen (professionele) doeleinden te gebruiken, maar enkel in functie van de eigen zorgsetting in te zetten.
Locatie en data
UZLeuven, , campus Gasthuisberg, Herestraat 49 3000 Leuven
Donderdagen 29 september, 13 oktober, 10 november, 8 december 2022.
Van 9.30 u. tot 16.30 u.
Prijs
Leden Palliatieve Zorg Vlaanderen: €600 | Niet-leden: €650
Docenten
Hilde Ingels en Liesbet De Vuyst.
Deelnemers
Max. 12 deelnemers per reeks.
Mee te brengen materiaal
Laptop en opnametoestel (smartphone of dictafoon).